Per Olof Ekströmsällskapet

Per Olof Ekströmsällskapet bildades 1988 för att bevara och sprida kännedom om Per Olof Ekström och hans verk.

Vill du vara medlem i Per Olof Ekströmsällskapet?

Per Olof Ekströmsällskapet är en sektion i Gestad bygdegårdsförening. Tidigare medlemmar i Per Olof Ekströmsällskapets egen förening är sedan samgåendet varmt välkomna till Gestad bygdegårdsförening. Den som vill bli medlem i föreningen sätter in 150 kr/person och år på Swish 123 667 71 73 eller bankgiro 5865-9848. Ange namn, adress, mobilnummer och e-postadress.

Välkommen hälsar styrelsen i Gestad bygdegårdsförening.

Per Olof Ekströmsällskapet har organiserats om

Årsmötet 2017 beslutade att föreningen Per Olof Ekströmsällskapet formellt skulle upphöra för att trygga sällskapets framtid. Styrelsen föreslår att Gestad Bygdegårdsförening istället bildar en sektion med namnet Per Olof Ekströmsällskapet. Några fördelar är exempelvis att medlemmarna kan använda mer tid till att utveckla och ha mer utåtriktad verksamhet, slippa göra dubbelarbete samt en del kostnader. Arbetet med att sortera och katalogisera allt materiel pågår och ska slutföras. Hemsidan www.perolofekstrom.se har över tusen besök varje år.

Samtliga medlemmar i Per Olof Ekströmsällskapet hälsas välkomna som medlemmar i Gestad bygdegårdsförening. Den låga medlemsavgiften blir oförändrad under tre år genom att sällskapet betalar mellanskillnaden.

Samarbetet mellan sällskapet och Gestad bygdegårdsförening är naturligt och har fungerat utmärkt i alla år. Exempelvis hade bygdegården en teateruppsättning om Per Olofs liv, I sommardansens skugga, som visades gång på gång med full salong.

Arbete med sortering och katalogisering pågår

Susann Töyrä, Roy Andersson och Victoria Hallqvist arbetar med att sortera och strukturera en mycket stor samling med tidningsartiklar med mera skrivna om eller av Per Olof Ekström. Materialet registreras digitalt och blir sökbart. Det innebär att det kommer att bli mycket enklare att hitta artiklar och annat material som publicerades ett visst årtal, i en viss tidning eller handlar om ett visst ämne. Det är dock ett gediget arbete som behöver göras innan det blir klart. Här finns två exempel på hur listorna kommer att se ut:

Registerförteckning artiklar skrivna AV Per Olof Ekström

Registerförteckning artiklar skrivna OM Per Olof Ekström

 

Medlemsavgift i Gestad bygdegårdsförening där Per Olof Ekströmsällskapet är en sektion.

Medlemsavgiften är 150 kronor per person och år. Hela avgiften får du i rabatt om du hyr bygdegården (gäller en gång per år). Bankgiro: 5865-9848. Uppge namn, adress, mobilnummer och e-postadress vid inbetalning.

Ingmar Norléns biografi Förbannade Ekström finns till försäljning på årsmötena för 50 kronor.

I Gestad bygdegård finns ett rum iordningställt med arkiv med böcker som Per Olof Ekström skrivit samt tidningsartiklar som belyser hans tid och gärning. Förutom detta arkiv finns flera av Per Olof Ekströms böcker på biblioteken i Brålanda och Vänersborg. Dessutom finns författaren Hans-Erik Engqvists böcker här!

Delar av styrelsen i Per Olof Ekströmrummet
Delar av tidigare styrelsen i Per Olof Ekströmrummet

 

Tavlan Sommardans skänktes av Per Olof Ekströms familj till Per Olof Ekströmsällskapet.

Kontaktpersoner:

Roy Andersson
Telefon: +46 (0)521-67890
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Carina Håkansson
Telefon: + 46 (0)70-726 98 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.